Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Cukroví
ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

Ingredience:

15 dkg másla
15 dkg mletých vlašských ořechů
15 dkg cukr moučka
10 dkg polohrubé mouky
4 bílky /sníh/

poleva
4 žloutky
15 dkg cukr moučka


Postup:

Máslo se tře s cukrem, pak přidáme ořechy, mouku a sníh.Tato dávka je vhodná na plech velikosti asi 30cm x 30cm,větší plech si pomocí pečícího papíru můžeme zkrátit. Pečeme v mírné troubě na peč. papírem vyloženém plechu. Po vychladnutí potřeme žloutkovou polevou, kterou jsme důkladně umíchali.Necháme zaschnout nejlépe do druhého dne. Krájíme na malé kousky, opatrně aby nám nepopraskala poleva.



















Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický