Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Cukroví
VÁNOČNÍ PERNÍČKY

Ingredience:

80 dkg hladké mouky
12 dkg Hery
28 dkg cukr moučka
4+1 vejce+na potření
2 lžičky sody
4 lžíce medu
2,5 lžičky perníkového koření
1 lžíce kakaa

na polevu
1 bílek
6 lžic cukr moučka
citronová šťáva








Postup:

Připravíme si těsto, které velmi důkladně propracujeme. Můžeme jej připravit i několik dnů dopředu a nechat odležet v lednici, zabalené v potravinářské nebo mikroténové fólii. Těsto rozválíme a vykrajujeme z něj různé tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem. Tyto perníčky vydrží po celou dobu měkké.
Na zdobení si připravíme polevu z bílku, nejlépe 2x prosátého cukru a citr. šťávy.

Rada:Polevu mícháme vařečkou, kterou nepoužíváme na míchání mastných jídel.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický