Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
VAŘENÁ HNĚDÁ BUCHTA

Ingredience:

0,5 l mléka
30 dkg cukr krystal /krupice/
5 dkg kakaa
25 dkg Hery

50 dkg polohrubé mouky
2 celá vejce
1 1/2 prášku do pečiva
1 vanilkový cukr





Postup:

V hrnci si zahřejeme mléko a přimícháme do něj cukr s kakaem, za stálého míchání provaříme, až se cukr rozpustí a vypneme. Do teplé směsi dáme rozpustit Heru, a necháme prochladnout. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, vejce a van.cukr, dobře promícháme a vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Dáme péct.
A nyní je na nás, jak si buchtu upravíme, je možné polít ji čokoládovou polevou, kterou můžeme ještě posypat kokosem nebo mletými ořechy. Nebo polevou cukrovou /cukr,voda,citr./ nebo /cukr,voda,rum/.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický