Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
JOGURTOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

1 velký kelímek bílého jogurtu /500-400g/
1 vejce
3/4 kelímku cukru
1 kelímek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce oleje

odměřujeme kelímkem od velkého jogurtu

na drobenku-máslo,cukr,mouku


Postup:

Všechny suroviny smícháme a těsto vylejeme na plech vyložený pečícím papírem. Poklademe ovocem /švestky, meruňky, rebarbora, strouhaná jablka apod./ posypeme drobenkou a pečeme v mírné troubě.

Je to rychlejší, ale stejně dobrá varianta, klasického kynutého koláče. Nemusí se čekat až vykyne těsto.



















Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický