Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Moučníky
JABLKOVÝ ZÁVIN

Ingredience:

listové těsto
jablka
rozinky
skořicový cukr
strouhanka
hl. mouka na posypání válu





Postup:

Nejprve si na troše másla opražíme do zlatova strouhanku a necháme prochladnout. Připravíme si jablka, oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle. Rozinky si spaříme vroucí vodou, aby nebyly tvrdé. Na moukou posypaném vále si rozválíme listové těsto /z koupeného chlazeného těsta 500g vyjdou dva záviny/. Plát těsta posypeme opraženou strouhankou, na ni rozložíme strouhaná jablka, posypeme rozinkama a skořicovým cukrem. Závin opatrně zavineme a přeložíme na plech. Aby nám závin nepopraskal, propícháme jej na několika místech vidličkou. Dáme péct do rozpálené trouby. Během pečení /když těsto začíná být propečené/ potřeme mírně chladnou vodou. Pečeme dozlatova.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický