Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Studená kuchyně
BRAMBOROVÝ SALÁT

Ingredience:

brambory
mrkev, celer
sterilovaný hrášek
cibule
vejce
sterilované okurky

majonéza
sůl,pepř,ocet
hořčice





Postup:

Množství surovin přizpůsobíme, množství brambor, které tvoří základ.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout o oloupeme. Mrkev a celer si uvaříme ve slané vodě. Vejce uvaříme natvrdo. Všechny suroviny pokrájíme na kostičky, vložíme do mísy, hrášek scedíme a přidáme k ostatním surovinám, osolíme a opepříme. Majonézu si smícháme s trochou hořčice, solí, pepřem a trochou octa. Dobře promícháme a vlejeme na nakrájené suroviny. Vše dobře a opatrně promícháme. Pro dochucení můžeme přilít trošku nálevu z okurek.
Pro ty, kteří nemají rádi salát s majonézou, jen dobře promícháme pokrájené suroviny a ochutíme nálevem z okurek.
Salát necháme odležet do druhého dne.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický