Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
RAJSKÁ OMÁČKA

Ingredience:

máslo
hl. mouka
hovězí vývar
rajský protlak
rajská šťáva nebo pyré
bobkový list, sůl
cukr,skořice





Postup:

Rozpustíme máslo, zasypeme trochou mouky, kterou na něm opražíme. Pak zalejeme studeným vývarem, dobře rozmícháme, aby se nám netvořily žmolky. Vznikne nám bešamel, vložíme do něj bob. list a necháme asi 20 min. provařit. Přidáme rajský protlak a šťávu, osolíme, podle chuti přidáme cukr a skořici. Provaříme.
K omáčce podáváme vařené hovězí maso, kuličky z mletého masa nebo plněné papriky.
Kuličky z mletého masa a plněné papriky uvaříme v hotové omáčce. Mleté maso si připravíme dle svých zvyklostí, naplníme jim papriky, které vložíme vařit do omáčky, nebo tvoříme z masa malé kuličky, které lehce osmahneme na pánvi a pak vkládáme vařit do omáčky, bez osmahnutí by se nám v omáčce mohly rozpadat.
Jako přílohu podáváme houskový knedlík nebo rýži.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický