Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
ČOČKA NA HUSTO

Ingredience:

čočka
cibule
hladká mouka
kousek másla
sůl,pepř,vegeta





Postup:

Na sítku propláchneme přebranou čočku, nasypeme do hrnce a zalejeme vodou /asi tak 4cm nad čočku/. Přivedeme k varu posbíráme pěnu, posolíme, popepříme a přidáme trochu vegety. Vaříme do změknutí, sledujeme jestli se nám nevstřebala všechna voda, podle potřeby trochu dolejeme. Naopak po uvaření čočky doměka, by nám v hrnci nemělo zůstat vody hodně, byla by po dokončení moc řídká. Ve druhém hrnci si připravíme zásmažku, na másle osmahneme cibulku, zaprášíme hl. moukou, necháme mírně opražit a zalejeme asi 250 ml vody, za stáleho míchání vaříme do zhoustnutí. Pak vlejeme do uvařené čočky, promícháme a necháme projít varem. Podle chuti dochutíme octem.
Podáváme podle svých zvyklostí s párkem, uzeným masem, vejcem, okurkou a chlebem.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický