Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
ČÍNSKÉ NUDLE S KUŘECÍM MASEM

Ingredience:

instantní čínské nudle   
/asi 1 slisovaná kostka nudlí na osobu/
drůbeží /krůtí/ maso
sterilovaný hrášek
sterilovaná kukuřice
červená paprika
grilovací koření





Postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na malé kostky nebo nudličky, dáme na rozpálený olej, rychle osmahneme, posypeme grilovacím kořením,mírně podlejeme vodou a necháme chvíli podusit. Mezi tím si necháme zavařit vodu na nudle, do vařící vody vhodíme nudle, ale už nevaříme, necháme asi 3 min. nabobtnat, pak scedíme. V misce v trošce vody si rozmícháme asi 1/2 lžičky solamylu, který pak vlejeme k masu. Přidáme nadrobno pokrájenou papriku, scezený hrášek, kukuřici a nudle, už jen mírně prohřejeme a podáváme. Na talíři můžeme posypat čerstvou lahůdkovou cibulkou nebo pórkem.

Maso drůbeží, lze také nahradit masem sojovým.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický