Polévky

Teplá kuchyně

Studená kuchyně

Moučníky

Cukroví

Ostatní

Teplá kuchyně
BŮČKOVÁ SEKANÁ

Ingredience:

1 kg bůčku
1/2 l smetany
koření jako do sekané
párek a vařená vejce


Postup:

Bůček se pomele, zalije smetanou a 24 hod. necháme uležet v chladu. Po uležení maso okořeníme /sůl, pepř, majoránka/ dobře promícháme. Připravíme si arch celofánu, který lehce navlhčíme, ať je vláčnější. Na celofán dáme masovou směs, do jejího středu dáme párek a vařené vajíčko, na ně pak opět směs masa. Sekanou zabalíme do celofánu, konce dobře uzavřeme, dáme na pekáč, na který najeleme trochu vody. Pečeme a hlídáme, aby se nám voda z pekáče nevypekla.
Hotovou sekanou necháme vychladnou, pak jde dobře vybalit z celofánu. Hodí se na studené pohoštění, obložené mísy, apod.








Sbírka receptů:
   Stanislava Hranická
Správa stránek:
   Tomáš Hranický