Postup:
Nejprve si uva��me hustou r��ovou ka�i. Do va��c�ho ml�ka p�id�me m�slo, cukr, �petku soli a opranou r��i. Va��me a� do zhoustnut�, �asto m�ch�me a hl�d�me aby se ka�e nep�ipalovala. Nejl�pe se ka�e va�� ve spec. hrnci na va�en� ml�ka. Kdy� je ka�e hust� nech�me ji vychladnout. V m�se u�leh�me �loutky s m�slem a cukrem, po l��c�ch p�id�v�me prochladlou ka�i. Ze zbyl�ch b�lk� u�leh�me tuh� sn�h a opatrn� vm�ch�me do r��ov� hmoty. P�iprav�me si vymazanou a hrubou moukou vysypanou dortovou formu.Do n� d�me st��dav� ��st t�sta, kter� prokl�d�me ovocem, zakon��me vrchn� r��ovou vrstvou. Ovoce m��e b�t jak �erstv�, tak kompotovan�, nejl�pe se hod� meru�ky, ryb�z nebo tak� strouhan� jablka. D�me p�ct do p�edem dob�e vyh��t� trouby. Pe�eme m�rn� asi 1 hod. Kdyby povrch za�al rychle hn�dnout, p�ikryjeme formu alobalem. P�ed pod�v�n�m nech�me chv�li odpo�nout.
M��eme pod�vat jako hlavn� chod, n�kyp polejeme trochou ���vy z ovoce a pocukrujeme. D� se pod�vat i za studena, jako mou�n�k. |